De Weerribben

Maak kennis met de De Weerribben!

Café “De Weerribben” aan de Hoogeweg in Kalenberg, ligt in de Weerribben, onderdeel van Nationaal Park Weerribben-Wieden.

De Weerribben is een uniek natuurgebied in de provincie Overijssel, waar je kunt genieten van de schoonheid en de rust van het waterlandschap. Het gebied bestaat uit een afwisseling van land en water, ontstaan door het afgraven van turf, een oude brandstof. De turf werd opgestapeld tot lange ribben, waar tussenin het water bleef staan. Zo kreeg het gebied zijn naam: de Weerribben. (Lees meer (Wiki).)

Recreatie

De Weerribben is een paradijs voor liefhebbers van recreatie, natuur, varen en wandelen. Je kunt er op verschillende manieren het gebied verkennen. Zo kun je een kano of een fluisterboot huren bij Café ‘De Weerribben’. Je zult versteld staan van de diversiteit aan planten en dieren die je tegenkomt, zoals riet, waterlelies, moerasbossen, roerdompen, blauwborsten, ijsvogels en otters.

Als je liever te voet het gebied ontdekt, kun je kiezen uit verschillende wandelroutes, die je langs de mooiste plekjes van de Weerribben leiden. Je kunt ook genieten van een hapje en een drankje op ons gezellige terras.

Ontspanning

De Weerribben is een gebied dat je gezien moet hebben. Het is een plek waar je de drukte van het dagelijks leven even kunt vergeten en kunt opgaan in de natuur. Het is een plek waar je je kunt verwonderen, ontspannen en inspireren. Het is een plek waar je altijd weer terug wilt komen.

Prachtige natuur

De Weerribben is een uniek gebied, het is het grootste laagveenmoerasgebied in West-Europa. Er komen veel dieren en planten voor in de Weerribben. Op het water ziet u drijvende planten als de waterlelie, krabbenscheer, waterscheerling en de gele plomp. Er zijn vele vissoorten, welke vaak te zien zijn in het ondiepe en heldere water. De moerasbossen worden gedomineerd door berken en elzen.

Tijdens een bezoek aan de Weerribben kunt u veel dieren tegenkomen. Vogels als de zwarte stern, purperreiger, roerdomp, watersnip, rietzanger en de buizerd zijn kenmerkend voor dit gebied en ook zijn er zwanen, ganzen en andere watervogels. Verder kunt u reeën, ringslangen, vossen of de zeldzame grote vuurvlinder zien en er is een verscheidenheid aan libelles.

In 2002 zijn er weer otters uitgezet en op hemt moment zijn er meerdere paartjes in de Weerribben, wie weet komt u er eentje tegen!

Mocht het goed vriezen in de winter, dan verandert het gebied in een waar schaatsparadijs en ontstaat er een nieuwe manier om deze omgeving the ontdekken.

De Weerribben is dus echt een gebied dat een keer ontdekt moet worden!

Algemene impressie
NP Weerribben Wieden

Geniet van de natuur in de Weerribben vanuit een fluisterboot of een kano!

Routekaart

Extra te huur: waterdichte ton

Extra te huur: zwemvest

Bel ons om een kano, kajak of een fluisterboot te reserveren.